Therapie

EFT

EFT – Therapie Den Haag

EFT is begin jaren negentig ontwikkeld door Gary Craig. Het staat voor Emotional Freedom Techniques. EFT is een methode om een beeld of ervaring los te koppelen van een negatief gevoel, waardoor je dat gevoel helemaal los kunt laten. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende methode om jezelf vrij te maken van negatieve emoties, gedachten, overtuigingen en gebeurtenissen uit het verleden. EFT werkt ook heel goed bij angsten. Je kunt hierbij denken aan hoogtevrees, spinnenangst, vliegangst of examenangst.

Het is een behandeltechniek die bestaat uit het kortdurend kloppen op bepaalde punten van je gezicht en bovenlichaam, terwijl je met je aandacht naar een stressvolle gebeurtenis gaat. Door het kloppen op die bepaalde punten gebeurt er iets in je systeem. Er worden namelijk verschillende stofjes aangemaakt (serotonine, dopamine en GABA) en andere verminderd (glutamaat en cortisol, je stresshormoon).

Deze stofjes zorgen ervoor dat jouw negatieve emoties, gedachten, overtuigingen en gebeurtenissen uit het verleden verwerkt worden en de energie weer beter door je lichaam gaat stromen. Je zult merken dat je zowel lichamelijke als emotionele ontspanning en geruststelling gaat ervaren. EFT werkt opmerkelijk goed, snel en het resultaat is over het algemeen blijvend.

Hoe werkt EFT?

Tijdens de therapie bekijken we samen welke negatieve gedachten, overtuigingen, gebeurtenissen of angsten je nog dwars zitten. Daarvan kiezen we er één waarmee we in eerste instantie aan de slag gaan. Het is hierbij niet nodig om de nare herinnering met dezelfde intensiteit te herbeleven. Je gaat stap voor stap door het proces.

Met je vingertoppen klop je op bepaalde punten van het gezicht en bovenlichaam. Ondertussen concentreer jij je op datgene dat jou spanning geeft en spreek je dit uit in korte zinnetjes. Door het kloppen hef je de blokkades, die ontstaan zijn als gevolg van het probleem, op. Je merkt dat de energie weer door je lichaam gaat stromen. Dit kan gepaard gaan met gapen, het ervaren van tintelingen in het lichaam en je kunt het warm of koud krijgen. Kortom, je lichaam is aan het werk om los te laten.

Hoe lang duurt EFT?

Ik gebruik EFT als onderdeel van de gehele behandeling. Het is een fijne aanvulling en steuntje in de rug. Je kunt EFT heel goed zelf thuis verder uitvoeren.

Contact

Benieuwd of EFT ook jou kan ondersteunen? Voor vragen kun je mailen of bellen 06 19312236 met brainsound, Therapie Den Haag.