Stress, spanning en burn-out

Stress, spanning en burn-out – Therapie Den Haag

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress brengt je lichaam in een staat van paraatheid. Het is de spanning die je voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een andere spannende gebeurtenis.

Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus. Zodra de klus klaar is, of de gebeurtenis voorbij is, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is gezond.

Stress

Maar wanneer wordt stress nu vervelend? Als er gedurende langere tijd geen balans is tussen spanning en ontspanning ontstaat er chronische stress. Dit kan zijn omdat je structureel te veel hooi op je vork hebt. Maar ook stressvolle gebeurtenissen kunnen een rol spelen.

Overspannenheid

Chronische stress kan doorslaan in overspannenheid. Als je overspannen bent, heb je niet meer genoeg energie om je dagelijkse activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Het wordt nu ernst! Je krijgt steeds meer last van de klachten die je al een tijdje hebt.

Burn-out

En als je vervolgens de signalen van overspannenheid negeert raak je burn-out. Als je burn-out bent is de energie echt op. Je bent lichamelijk, mentaal en emotioneel opgebrand. De emotionele en lichamelijke uitputting geeft een leeg gevoel. Je bent zowel voor als na je werk moe, je hebt geen zin om te gaan werken, je bent vergeetachtig, prikkelbaar en je kunt je slecht concentreren.

Vaak begon het allemaal doordat je moeilijk grenzen kon stellen. Dat is helemaal geen schande. Sterker nog, je bent en blijft een waardevolle collega, plezierige partner en een fantastische vriend(in). Maar voor jezelf, voor jou, heeft het nu even geen goed gedaan.

Ik help je grenzen stellen!

Ik vind het niet alleen belangrijk om je te helpen bij stress, ik vind het ook belangrijk dat je leert te voorkomen opnieuw in de negatieve stress te schieten. Neurofeedback is hiervoor een zeer effectieve methode. Met Neurofeedback train jij je hersenen voor een betere balans, die jou meer veerkracht geeft. Hoe meer veerkracht, hoe beter je stressvolle situaties aankunt. Daarnaast gaan we aan de slag met jouw grenzen en gebruiken we de EFT om de spanning te laten dalen.

Praat er over

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of vul het contactformulier even in. Ik zorg altijd dat ik je zo snel mogelijk terug bel. brainsound, Therapie Den Haag.