Concentratie en focus

Concentratie en focus – Therapie Den Haag

De ene persoon kan zich eenvoudiger concentreren dan de ander en ook de concentratieduur verschilt van persoon tot persoon. Problemen met je concentratie kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld piekergedachten, aanhoudende drukte in het hoofd, mist en een wattig gevoel in het hoofd, een chemo-brein, een hersenschudding en veel andere zaken.

Als je een gebrek aan concentratievermogen hebt, kan dat leiden tot de volgende problemen: je bent snel en makkelijk afgeleid, je bent vergeetachtig, je bent chaotisch, je hebt moeite hebben met het organiseren van taken en activiteiten, je bent snel dingen kwijt zijn, het liefst vermijd je school- of huiswerk, je komt vaak te laat, je bent snel verveeld, prikkels van buitenaf zijn te veel en je kunt problemen hebben bij het vinden/houden van een baan. Herken jij jezelf hierin?

Kan het ook anders?

Ja, zeker wel! Gelukkig kunnen we ons brein trainen, zodat er meer focus en concentratie komt. En jij dus ook! Het vermogen om je te concentreren is uiteindelijk een neurologische toestand waarin een snellere activiteit in de hersenen wordt geassocieerd met bepaalde stimuli.

Topsport of topwerk

Als je aan topsport doet of topwerk levert, moet je een goede focus en concentratie hebben. Je kunt je aandacht verdelen over verschillende onderwerpen, maar het kan ook gericht zijn op één punt. Dát is concentratie. Zodra jij geconcentreerd bent op iets, kun je datgene beter doen. Het is als een camera die scherpstelt. Onderdelen van concentratie zijn focus en aandacht.

Behandeling

In mijn praktijk brainsound, therapie Den Haag help ik je graag je concentratie en focus te verbeteren. Dit gebeurt met Neurofeedback. Als je een periode achter elkaar meerdere sessies Neurofeedback ondergaat, zal je merken dat je focus en concentratie groter en sterker worden. De mist en het wattige gevoel zullen opklaren.

Contact

Ben je nieuwsgierig en wil je weten of Neurofeedback ook iets voor jou is, neem dan contact op met brainsound, Therapie Den Haag of bel 06 19312236.