Traumaverwerking - Therapie Den Haag

Wat is een trauma?

Een trauma begint met iets ingrijpends dat je hebt meegemaakt. Dat kan in het recente verleden zijn, het kan evengoed heel lang geleden zijn. Bijvoorbeeld, een verkeersongeluk zijn, een gewelddadige overval, een inbraak, maar ook een echtscheiding of een plotseling ontslag.

Het kan zijn dat je merkt dat de gebeurtenis nog steeds veel invloed op je heeft. Je merkt dat je gespannen bent, schrikachtig en onrustiger dan normaal. Je wordt soms ineens overvallen door flashbacks van de gebeurtenis of hebt nachtmerries waarin het lijkt alsof je het opnieuw beleeft.

Maar misschien denk je dat je de gebeurtenis hebt verwerkt. Tenminste, je hebt er geen last meer van want je denkt er niet meer aan. En dan, ineens, kan het zijn dat emotie van de gebeurtenis in alle hevigheid uitbarst. Iets heeft je getriggerd.

Posttraumatische stress-stoornis (PTSS)

En dan ben je ineens alle grip op je gevoelens en emoties kwijt. Je kunt het niet negeren, het laat je niet los, je krijgt nachtmerries, woedeaanvallen, vreselijk verdriet. Je voelt je niet meer jezelf en je bent uit balans. Mensen met PTSS hebben last van verhoogde prikkelbaarheid. Je voelt je bijvoorbeeld gespannen, onrustig en alerter. Het kan ook zo zijn dat je slechter slaapt en moeite hebt met concentratie. Daarnaast kan ook dat je schrikachtig bent en je sneller geïrriteerd raakt.

Loop er niet te lang mee alleen

Veel mensen die moeilijk uit een slecht verwerkt trauma komen, trekken pas laat aan de bel. Je wilt het gevecht in je hoofd en in je gevoel het liefst uitzetten, misschien ben je bang dat als je er over gaat praten je het alleen maar erger maakt. Dat kan heel hardnekkig zijn.

Traumaverwerking

Trauma is gelukkig heel goed te behandelen. Ik help je graag met het verwerken hiervan. EMDR is hiervoor een hele mooie behandeling. Enkelvoudige trauma' s zijn in een aantal sessies al te verhelpen. Meervoudige trauma's nemen meerdere sessies in beslag.

Contact

Voor een vrijblijvend advies, vragen en hulp, bel of mail met brainsound, Therapie Den Haag.

CONTACTGEGEVENS

brainsound Therapie Den Haag
Anke Bosman
Van Diemenstraat 202/1.7
2518 VH Den Haag
06 19312236
info@brainsound.nl