Therapie

Neurofeedback

Neurofeedback - Therapie Den Haag

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde training die erop gericht is de veerkracht en de flexibiliteit van jouw hersenactiviteit te vergroten. Bepaalde klachten gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je klachten ook veranderen. Neurofeedback is een training die er voor zorgt dat jouw brein weer in balans komt!

Neurofeedback is geschikt voor alle leeftijden. Het maakt niet uit of je 4 jaar bent of 80 jaar. Ook jij kan gebruik maken van deze geweldige veilige methode. In mijn praktijk heb ik al veel mensen met concentratieproblemen, angststoornissen, burn-out, slapenloosheid, somberheidsklachten en piekergedachten succesvol geholpen.

Hoe vaker je Neurofeedback ondergaat, hoe beter de veranderingen in je brein worden vastgelegd. Uiteindelijk ontstaat er een effect wat blijvend is. Het effect van Neurofeedback is merkbaar doordat dat je hersenen beter functioneren en je klachten minder worden. Je hebt een getraind brein, dat beter bestand is tegen de effecten van hevige of langdurige stress, spanning, slapeloosheid, of angsten. Ik gebruik Neurofeedback als ondersteuning van de andere therapieën. Daarnaast is Neurofeedback ook een zeer geschikte training voor kinderen!

Je zult het volgende gaan merken:

  • beter ontspannen
  • dieper slapen
  • verbetering van de concentratie
  • meer zelfvertrouwen
  • beter kunnen loslaten van zaken
  • minder angsten
  • verlichting van de depressiviteit
  • meer inzicht krijgen in eigen gedrag
  • grotere focus
  • rustiger hoofd

Hoe werkt Neurofeedback?

Ik plak 5 sensoren op je hoofd en oren. Deze sensoren meten je hersenactiviteit. Tijdens de training luister je naar muziek (of kinderen kijken een film) en hoor je tussendoor korte stops en kraakjes. Dit is de feedback die je krijgt als je hersengolven instabiliteit vertonen. Met behulp van deze feedback reorganiseert jouw brein zichzelf zodat het kalmer, flexibeler en veerkrachtiger wordt. De training zelf duurt 33 minuten. Het is een zeer fijne methode waarbij je zelf niets hoeft te doen en vrijwel niets merkt.

Hoe lang duurt de Neurofeedback?

Neurofeedback als ondersteuning bij de therapie duurt gemiddeld 10-15 sessies. Dan is er een goede basis gelegd voor een betere balans. Zijn je klachten specifieker zoals ADD of ADHD, dan zal het proces langer duren, gemiddeld zo'n 20 sessies.

Contact

Wil je meer weten over Neurofeedback? Bel 06 19312236 of mail met brainsound, Therapie Den Haag of kijk op de NVNF pagina.

CONTACTGEGEVENS

brainsound Therapie Den Haag
Anke Bosman
Van Diemenstraat 202/1.7
2518 VH Den Haag
06 19312236
info@brainsound.nl