Mijn werkwijze

Meer informatie? Neem contact op

Mijn werkwijze bij brainsound Therapie Den Haag

Voordat het intakegesprek plaatsvindt, heb ik je al telefonisch gesproken. Ik doe dit omdat ik op deze manier een beeld kan krijgen van wie jij bent en ik kan bekijken of ik je überhaupt wel kan helpen. Daarbij is het belangrijk om kort de vergoedingen e.d. af te stemmen. Als je besluit om het traject in te gaan, mail ik je het intakeformulier en de algemene voorwaarden. Deze vul jij in en mail je terug voor het intakegesprek.

Het intakegesprek zal gericht zijn op kennismaking, waarbij jij je verhaal vertelt en de problemen waar je tegen aanloopt. Deze sessie duurt 1,5 uur. Als er nog tijd over is, kunnen we eventueel direct beginnen met een sessie Neurofeedback.

Als therapeut ga ik je helpen om inzicht te krijgen in je eigen emoties en gedrag. Eigenlijk leer ik je begrijpen waarom je bepaalde dingen doet, zoals je ze doet. Ik geef je handvatten om gebruik te maken van je sterke kanten en talenten. En ik leer je negatieve ervaringen om te zetten in wijze lessen over jezelf. Jouw input tijdens de therapie is dan ook heel belangrijk. Deze informatie gebruik ik om te kunnen spiegelen.

Als basis van de behandeling maak ik graag gebruik van Neurofeedback. Dit doe ik omdat het je therapeutische proces versterkt, je hierdoor sneller tot inzichten komt, je hoofd rustiger gaat aanvoelen en je lekkerder in je vel komt. Daarnaast gebruik ik onderdelen uit de cognitieve gedragstherapie, kan ik EMDR inzetten en geef ik je eventueel EFT-oefeningen mee voor thuis.

Mocht het nu zijn dat we ervoor kiezen om EMDR te gaan doen, dan zal de gehele sessie in het teken staan van EMDR en vervalt Neurofeedback. Misschien geef ik je huiswerkopdrachten mee of besluiten we dat je de Alpha Stim meekrijgt voor thuis.

Ik wil je graag helpen en begeleiden in jouw unieke proces. Wat je klacht ook is, mijn aanpak stem ik op je af. Samen kijken we welke methode het beste bij jou past!

Contact

Ben je benieuwd of therapie bij brainsound iets voor jou is? Vul dan het contactformulier in of bel met 06 19312236 brainsound, Therapie Den Haag.