Problemen

Concentratie en focus 

Concentratie en focus - Therapie Den Haag

De ene persoon kan zich eenvoudiger concentreren dan de ander en ook de concentratieduur verschilt van persoon tot persoon. Problemen met je concentratie kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld piekergedachten, aanhoudende drukte in het hoofd, mist en wattig gevoel in het hoofd, chemo-brein, hersenschudding en veel andere oorzaken.

Als je een gebrek aan concentratievermogen hebt kan dat leiden tot de volgende problemen: je bent snel en makkelijk afgeleid, je bent vergeetachtigheid, je bent chaotisch, je hebt moeite hebben bij het organiseren van taken en activiteiten, je bent snel dingen kwijt zijn, het liefst vermijd je school- of huiswerk, je komt vaak te laat, je bent snel verveeld, prikkels van buitenaf zijn te veel en je kunt problemen hebben bij het vinden/houden van een baan. Herken jij jezelf hierin?

Kan het ook anders?

Ja, zeker wel! Gelukkig kunnen we ons brein trainen zodat er meer focus en concentratie komt. En jij dus ook! Het vermogen om je te concentreren, is uiteindelijk een neurologische toestand waarin een snellere activiteit in de hersenen wordt geassocieerd met bepaalde stimuli.

Topsport of topwerk

Als je een topsport of een topwerk uitvoert moet je een goede focus en concentratie hebben. Je kunt je aandacht verdelen over verschillende onderwerpen, maar het kan ook gericht zijn op 1 punt. Dàt is concentratie. Zodra jij je geconcentreerd bent op iets, kun je datgene beter doen. Het is als een camera die scherp stelt. Onderdelen van concentratie zijn focus en aandacht.

Behandeling

In mijn praktijk, brainsound, therapie Den Haag help ik je graag je concentratie en focus te verbeteren. Dit gebeurd met Neurofeedback. Als je een periode achter elkaar meerdere sessies Neurofeedback ondergaat, zal je merken dat je focus en concentratie groter en sterker wordt. De mist en het wattige gevoel zullen opklaren.

Contact

Ben je nieuwsgierig en wil je weten of Neurofeedback ook iets voor jou is, neem dan contact op met brainsound, Therapie Den Haag of bel 06 19312236.

CONTACTGEGEVENS

brainsound Therapie Den Haag
Anke Bosman
Van Diemenstraat 202/1.7
2518 VH Den Haag
06 19312236
info@brainsound.nl