Wat is psychosociale therapie?

Psychosociale therapie is een therapie die gaat over problemen die zich kunnen voordoen op alle levensgebieden van de mens: lichamelijk, psychisch, relationeel en materieel. Al deze deelgebieden zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. En daar kun je last van krijgen.

Welke klachten?

Anders dan de naam misschien doet vermoeden, is deze vorm van therapie bedoeld voor geestelijk gezonde mensen. Voor mensen die weliswaar tijdelijk een probleem kunnen hebben, maar over voldoende veerkracht beschikken om er (samen met iemand) uit te komen. Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen om je naar je problemen, ervaringen en belevingen te laten kijken. Dit met als doel dat jij uiteindelijk je houding en perspectieven naar het leven toe kunt veranderen en verruimen.

Het kenmerk van psychosociale therapie is breed, zie het als een cliëntgerichtheid en vriendelijke psychotherapie. Als psychosociaal therapeut leef ik me in je situatie in door goed naar je verhaal te luisteren. Ik help je om het overzicht over je situatie in het hier en nu op te bouwen, zonder voorbij te gaan aan ervaringen in eerdere levensfasen. En daarnaast leer ik je vervolgens om je eigen krachten weer aan te spreken.

Welke behandelmethode we daarbij het beste kunnen gebruiken (Neurofeedback, EMDR, EFT en/of cognitieve therapie), hangt af van jouw specifieke klacht.

Je bent als mens gegroeid!

Na de behandeling is je vraag beantwoord, je klacht verminderd en heb je jezelf beter leren kennen en mentaal veerkrachtiger gemaakt. Je zult wellicht nog wel verder moeten werken, maar je hebt nu de middelen en de kracht om dat ook zelfstandig te doen.

Contact

Geen hulpvraag is voor mij te gek! Je hebt de eerste stap al gezet, dus bel of mail me als je meer wilt weten of een intakegesprek wilt inplannen. Vul het contactformulier in of bel 06 19312236, brainsound, Therapie Den Haag.